Translate

czwartek, 24 stycznia 2013

Cytrynowy łosoś

Dziś łososiowo ;).
Od poniedziałku zaczynam sesję, więc pewnie będę więcej gotować, bo przecież wszystko jest lepsze od nauki :)


Składniki:
łosoś
1 cytryna
masło
natka pietruszki
sól, pieprz

Temperatura: 200 stopni          czas pieczenia: 25-35 minut

Przygotowanie:
Łososia przyprawiamy i układamy na dużym kawałku papieru do pieczenia. Skrapiamy sokiem z cytryny (można dodać też cytrynę pokrojoną w plasterki), posypujemy natką pietruszki i układamy na każdym kawałku odrobinę masła. Wszystko zawijamy szczelnie w papier i pieczemy w piekarniku ok. 25 minut.
Podajemy z czym lubimy. Ja wrzuciłam na patelnię gotową mrożoną mieszankę warzyw i doprawiłam po swojemu ziołami i odrobiną czosnku.




Smacznego!! ;)

1 komentarz: