Mam dla Was sposób na szybki i pyszny deser/przekąskę. Ciasteczka z ciasta francuskiego z jabłkami i cynamonem. My wcinaliśmy jeszcze gorące, do tego kawa z bitą śmietaną ;)
Składniki:
1 opakowanie ciasta francuskiego
3 małe jabłka (u mnie Lobo)
cynamon, cukier wanilinowy, cukier trzcinowy
Czas pieczenia: 15-20 minut Temperatura: 220 stopni
Przygotowanie:
Jabłka ścieramy na tarce (na dużych oczkach). Dodajemy do nich cukier wanilinowy i cynamon i dokładnie mieszamy.
Ciasto francuskie kroimy na kwadraty i na każdym układamy jabłkowe nadzienie. Rogi ciasta zawijamy do środka i sklejamy.
Każde ciastko smarujemy roztrzepanym jajkiem i posypujemy cukrem trzcinowym.
Pieczemy na złoty kolor w piekarniku nagrzanym do 220 stopni.
Smacznego! ;)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz