Translate

środa, 16 stycznia 2013

Jabłkowe ciasteczka

Mam dla Was sposób na szybki i pyszny deser/przekąskę. Ciasteczka z ciasta francuskiego z jabłkami i cynamonem. My wcinaliśmy jeszcze gorące, do tego kawa z bitą śmietaną ;)


Składniki:
1 opakowanie ciasta francuskiego
3 małe jabłka (u mnie Lobo)
cynamon, cukier wanilinowy, cukier trzcinowy

Czas pieczenia: 15-20 minut           Temperatura: 220 stopni

Przygotowanie:
Jabłka ścieramy na tarce (na dużych oczkach). Dodajemy do nich cukier wanilinowy i cynamon i dokładnie mieszamy.
Ciasto francuskie kroimy na kwadraty i na każdym układamy jabłkowe nadzienie. Rogi ciasta zawijamy do środka i sklejamy.
Każde ciastko smarujemy roztrzepanym jajkiem i posypujemy cukrem trzcinowym.
Pieczemy na złoty kolor w piekarniku nagrzanym do 220 stopni.





Smacznego! ;)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz