Translate

czwartek, 7 lutego 2013

Muffiny z orzechami

Z okazji Tłustego Czwartku zrobiłam muffiny z orzechami i migdałami. Nie lubię pączków, więc musiałam wymyślić słodkości zastępcze ;).

Wybaczcie, że ostatnio nie wrzucałam nowych przepisów - mam sesję i jakoś nie ma kiedy gotować ;).


Składniki:

Nadzienie:
1/2 tabliczki mlecznej czekolady
1/4 tabliczki gorzkiej czekolady
1 szklanka posiekanych orzechów włoskich
1/2 szklanki posiekanych migdałów
1 łyżka cynamonu

Ciasto przygotowujemy według przepisu z linka. 
Dodajemy do niego posiekaną czekoladę, orzechy, migdały i cynamon. Przekładamy do foremek wyłożonych papilotkami i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez ok. 20 minut. 
Smacznego!







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz