Translate

niedziela, 28 kwietnia 2013

Spagetti!

Na ten patent trafiłam przypadkiem oglądając programy Gordona Ramseya :). Mianowicie - sos do spagetti, w którym zamiast mielonego mięsa jest.... zawartość surowej kiełbasy (ja miałam chyba kiełbasę polską surową). Moi domowi mięsożercy byli zachwyceni :)


Składniki:
3 kiełbasy polskie surowe (lub inne)
1 puszka pomidorów
1 mała cebula
2 ząbki czosnku
1 łyżeczka nasion kolendry 
1 papryczka chilli
pieprz, ulubione zioła, sól 

Przygotowanie:
Zawartość kiełbasy wyciągamy z flaka. Na oliwie podsmażamy drobno posiekaną cebulę, papryczkę chilli i czosnek. Dodajemy do tego kiełbasę. Gdy kiełbasa się przesmaży dodajemy pomidory, rozgniecioną w moździeżu kolendrę i pieprz. Gotujemy aż sos zrobi się gęsty. Pod koniec gotowania dodajemy ulubione zioła i sól jeśli sos jest za mało słony. Ja nie dodawałam soli.
Podajemy z makaronem :).




Smacznego!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz