Składniki:
bagietka lub bułki
kostka żółtego sera
8 pieczarek
2 ząbki czosnku
pieprz, ulubione zioła (u mnie oregano i odrobina natki pietruszki)
Przygotowanie:
Ser żółty i pieczarki ścieramy na tarce (na dużych oczkach). Dodajemy zioła, odrobinę pieprzu i starty czosnek. Wszystko dokładnie mieszamy.
Gotową mieszankę układamy na pieczywie i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni.
Wersja z salami dla mojego chłopa ;) |
Wersja podstawowa dla mnie |
Gdy ser się roztopi a pieczywo przyrumieni nasze zapiekanki są gotowe do podania.
Do zapiekanek z salami dodałam po upieczeniu plasterki kiszonego ogórka. Do wersji wege przygotowałam szybką i prostą sałatkę. Hmm...Sałatka to zbyt duże słowo. Sami zobaczcie:
Składniki:
1 pomidor
2 średnie kiszone ogórki
kawałek cebuli/odrobina szczypiorku
pieprz
Przygotowanie:
Pomidora i ogórki kroimy w plasterki i wrzucamy do miseczki. Cebulę kroimy w drobną kostkę i dodajemy do "sałatki". Przyprawiamy pieprzem i mieszamy. Koniec :)! Pyszne i proste. A najlepszy jest sok, który zostaje na dnie miski <3
Smacznego!!
Smacznego!!
Misia - wierz lub nie, ale "ślinka cieknie"!
OdpowiedzUsuńA soczek - prawdziwie najlepszy jest na dnie! : ))